Món Esport
Ara toca culminar la remuntada als despatxos (3-0)
  • CA

Nit d’incerteses al Camp Nou. El Barça remunta l’eliminatòria, sí; però afronta les pròximes hores amb el dubte de saber què passarà amb el seu futur en aquesta Copa del Rei. Amb l’arèola de l’alineació indeguda de Chumi sobrevolant el feu blaugrana, els de Valverde ho han tingut massa fàcil per superar un dèbil Llevant i, aferrats novament a la figura de Leo Messi, han evidenciat que al terreny de joc tot segueix el seu curs (3-0). La pilota, doncs, passa ara a uns despatxos obligats a trobar una sortida, si no volen esmenar tot allò que el Barça s’ha guanyat al camp.  

 

Marcats per la incertesa

 

Havia de ser, a priori, un partit més. Sense el rebombori ni la mística generada per les grans remuntades, el Barça sabia que havia de fer un (petit) esforç extra per a poder passar als quarts de final de la Copa, després que el Llevant s’imposés al Ciutat de València per 2-1. La calma absoluta al Camp Nou, però, ha patit un exorbitant sotrac a primera hora de la tarda quan, per sorpresa de tot el barcelonisme, el diari ‘El Mundo’ assenyalava que el F.C.Barcelona hauria comès alineació indeguda en el partit d’anada, en fer entrar Chumi en l’11 titular.

 

I la polèmica, just després, ha acabat desencadenant-se en una situació tant desconcertant com sorprenent. Instal·lats en la dinàmica del joc dels disbarats, els uns negaven la màxima mentre que els altres la corroboraven. Era el Barça qui, en primera instància, rebutjava la tesi de la irregularitat en l’alineació de Chumi i al·legava que el jugador ja va complir sanció amb el filial; mentre que la RFEF, d’altra banda, entrava de ple a la polèmica en assegurar que el club blaugrana sí que havia infringit la llei.

 

Amb els despatxos del Camp Nou, de ben segur, saturats de trucades, al terreny de joc hi passava quelcom totalment diferent. Després d’uns primers minuts d’incertesa, Messi ha optat per posar la directa a la mitja hora de joc i trencar l’eliminatòria servint el doblet a Dembélé. El jove extrem francès, que ha delectat gèlid Camp Nou amb diverses espurnes de màgia, ha sabut aprofitar dues assistències marca de la casa del ’10’ per deixar l’eliminatòria vista per sentència (2-0).

 

Messi i Dembélé passen la pilota als despatxos

Messi i Dembélé celebren el primer gol de la nit al Camp Nou | EFE

Veredictes de la RFEF a banda i denúncies que s’emplacen després del partit, Leo Messi ha fet del Llevant la seva joguina i així ho ha demostrat quan, als deu minuts de la represa, ha anotat la sentència definitiva en punxar la pilota per sobre d’Aitor Fernández. Per si no estava clar, els de Valverde ho deixaven tot dat i beneit a més de mitja hora per a la conclusió del partit. Un gol que, més enllà del seu efecte immediat, també deixava una dada per a la història, ja que Messi es convertia, amb 49 dianes, amb el segon màxim golejador de la història blaugrana en Copa, just per darrere de Samitier.

 

Només ha calgut esperar: la resposta al camp ha estat més que evident i ara, amb els fantasmes de l’alineació indeguda a la retina, són els despatxos els qui han d’actuar. El marge és curt. A les cinc de la tarda de demà divendres es tanca el termini de polèmiques, denuncies i al·legacions, i serà aleshores quan se sabrà si el Barça està en disposició de revalidar el títol de Copa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa