Món Esport
Allargar el somni o tornar cap a casa
  • CA

“El Bayern hauria de fer moltes coses malament per no eliminar el Barça”.

“Ter Stegen encara no és un porter de talla mundial”.

“M’encanta el que fa i com juga Messi, és un jugador top des de fa molts anys, un geni, però aquest any Lewandowki ha fet un recital i avui en dia és millor que Messi”.

“Per a nosaltres, ara mateix qualsevol rival és accessible”.

Des que el Barça va eliminar el Nàpols i es va citar amb el Bayern de Munic als quarts de final de la Champions League, diversos personatges de l’entorn del club bavarès s’han dedicat a menysprear el conjunt blaugrana i algun dels seus jugadors. Les declaracions de diversos personatges relacionats amb l’entitat alemanya han escalfat la prèvia d’un enfrontament en què, efectivament, els culers no es poden considerar favorits –i menys tenint en compte la irregularitat exhibida durant tota la temporada 2019/20, abans i després de l’aturada forçada pel coronavirus–, però ningú no pot oblidar que el Barça és un equip que encadena tretze anys consecutius colant-se entre els vuit millors d’Europa i que té exactament els mateixos títols continentals –cinc– que el Bayern. Per molt que no estigui en el seu millor moment, subestimar-lo i menystenir-lo és una falta de respecte incomprensible. I molt perillosa.

A la fase decisiva de la Champions, amb eliminatòries a partit únic, pot passar qualsevol cosa. I més si Leo Messi, el millor jugador del món per molt que des de diversos entorns estiguin entestats a negar-ho, vesteix la teva samarreta. El Barça té clar que vol parlar al camp: es troba a només 270 minuts d’aixecar l’orelluda més peculiar i estrambòtica de la història i no té cap mena d’intenció de renunciar-hi. El Bayern, campió de la Bundesliga i de la Copa alemanya, és un dels millors conjunts del continent, no perd des del desembre i es troba en un estat de forma espectacular des de l’arribada de Hans-Dieter Flick a la seva banqueta, sí; però quan la pilota comenci a rodar a Lisboa, només importarà el present. Tot el que ha passat fins als quarts de la Lliga de Campions serà en va. Onze contra onze. Cinc canvis per banda. Res més. En joc, un bitllet per a les semifinals (Movistar Liga de Campeones / 21.00 hores).

Més enllà que el Barça de Setién no hagi aconseguit satisfer les expectatives ni desenvolupar un joc convincent, els precedents dels catalans contra el Bayern tampoc no conviden a l’optimisme. Els blaugrana s’han enfrontat deu vegades als bavaresos i només els han guanyat en dues ocasions. Sis duels s’han decantat a favor dels alemanys i els altres dos han finalitzat amb empat. També és cert, no obstant això, que algunes desfetes –com per exemple l’última, en què els teutons es van imposar per 3-2 a la tornada de les semifinals d’una Champions 2014/15 que va acabar al Camp Nou– han estat intranscendents a efectes classificatoris. Ni les sensacions ni les estadístiques, sigui com sigui, acompanyen els culers, però a la Final a 8 a Lisboa qualsevol cosa és possible. Sense anar més lluny, aquest dimecres l’Atalanta es va quedar a menys de cinc minuts d’eliminar el totpoderós PSG i classificar-se per a la següent ronda, quelcom que sí que va aconseguir el Leipzig 24 hores més tard davant l’Atlètic de Madrid.

De cara al partit, en el qual haurà d’idear una estratègia per frenar la voracitat de Robert Lewandowski, les aparicions des de la segona línia de Thomas Müller, les pujades d’Alphonso Davies, el desequilibri de Serge Gnabry i la direcció de Thiago Alcántara, entre d’altres, Quique Setién podrà comptar amb un futbolista molt important que s’ha perdut els últims sis mesos per lesió: Ousmane Dembélé. L’extrem francès va rebre l’alta mèdica aquest dijous i “podria tenir minuts en cas que ho considerem oportú”. El més normal, però, és que comenci el compromís des de la banqueta i que l’alineació titular del Barça sigui semblant a la que va eliminar el Nàpols amb les novetats de Sergio Busquets i Arturo Vidal. El migcampista xilè, per cert, va ser l’encarregat d’atendre telemàticament els mitjans de comunicació i va respondre amb contundència a les provocacions de l’entorn del Bayern. “Demà, el Bayern no jugarà contra un equip de la Bundesliga. Jugarà contra el millor equip del món”, va dir. No hi ha millor escenari per demostrar-ho.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa