Món Esport
Aleñá es gradua amb el primer equip
  • CA
Aleñá, durant el partit contra el València | FC BARCELONA

Carles Aleñá és un d’aquells jugadors que destaca perquè quan apareix a l’equip, aquest no grinyola. En els 12 partits que ha disputat aquesta temporada amb el primer equip, el mataroní no ha desentonat en absolut. I això, en un mig del camp com el del Barça, és tot un privilegi. Contra el València, Aleñá ha donat descans a Arthur i ha assumit els galons de tal forma que no semblava que es tractés d’un jugador de 21 anys. L’esquerrà ha completat 84 passades, dos xuts i dos driblings en els 66 minuts  de què ha disposat, abans que Valverde situés Arthur en el seu lloc. 

 

El més positiu, però, és que Aleñá segueix reivindicant a cada partit que ja és un membre de ple dret del primer equip. La lesió de Rafinha li va permetre obtenir un dorsal i fitxa amb els grans, i no ho està desaprofitant en absolut. Davant del València ha estat dels millors (segurament el millor, amb el permís de Messi). Assumeix la responsabilitat sense por, conscient que, sense Arthur, l’equip necessita un enllaç entre el mig del camp i la davantera. No li pesen els galons, demana totes les pilotes i intenta dirigir el joc i portar el tempo al mig del camp, on cada cop s’associa més i millor. 

 

A Messi li ha deixat una bona pilota a la frontal que l’argentí ha estat a punt d’aprofitar. Neto li ha negat el gol. Aleñá també s’ha atrevit en fins a dues ocasions, la més clara un xut llunyà també aturat pel porter brasiler. Solidari a l’hora de córrer enrere per recuperar pilotes, cada cop entén millor els moviments de l’equip i, potser encara més important, permet que la circulació de pilota segueixi el seu curs natural. Dona i es posiciona per tornar a rebre amb moviments intel·ligents on interpreta on i quan s’ha de situar. Pur ADN Barça. 

 

“El veig molt bé. Cada dia participa més. Quan entra en joc, té una gran qualitat. Estem encantats amb ell. Ens hauria agradat que acabés el partit. Creia que Arthur ens podia ajudar a agafar més el partit. La aportació d’Aleñá és positiva”, l’ha elogiat Ernesto Valverde a la sala de premsa. Aprofitant que el calendari s’apreta, el tècnic blaugrana li ha tornat a donar minuts tres jornades després. Aleñá va aparèixer per darrer cop a la Lliga contra el Leganés, ara fa dues jornades, ja que no va participar contra el Girona. Des del novembre ja ha participat en sis partits de Lliga, quatre de Copa i un de Champions. I si segueix a aquest nivell, tot fa indicar que el seu protagonisme anirà creixent. Aleñá s’ha graduat al primer equip. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa