Aleñà amaga les vergonyes (1-1)
Aleñà celebra el gol amb els seus companys | EFE

El Barça no ha aprofitat l’anada dels setzens de la Copa. Un partit mal col·locat al calendari, que només s’havia d’entendre com una oportunitat per generar bones sensacions, agafar confiança i engrescar l’afició de cara al Clàssic, ha passat a ser una passió turca. L’Hèrcules ha estat superior durant molts minuts, posant en entredit el fons d’armari blaugrana i arrencant un empat (1-1) que deixa encara més dubtes.

Amb Borja López, CarbonellAleñà a l’onze inicial, el conjunt blaugrana tampoc ha pogut veure avui el primer gol de Paco Alcácer ni el ressorgir d’Aleix Vidal. Més discrets de l’habitual han estat Arda, Digne i Denis, totalment apàtics. Carles Aleñà els ha passat la mà per la cara, oferint-se, mostrant-se, exhibint-se, rescatant el Barça del ridícul més absolut amb un gran gol des de la frontal de l’àrea.

L’últim sospir de la Masia posa en evidència el canvi d’estil (a pitjor) del club blaugrana. Luis Enrique prioritza els fitxatges, gairebé sempre inflats de preu, i no mira a casa, on té una excel·lent matèria primera. Àlex Carbonell i Carles Aleñà són el millor exemple: van jugar millor que Denis o Arda. No és l’únic cas: es va fitxar Alcácer fent fora Munir i Sandro, que ara brillen (i sobretot, fan gols) als seus clubs. El mateix va passar amb Samper, cedit perquè, amb l’arribada d’André Gomes, no tenia lloc.

Aleñà ha igualat el partit al minut 58 després amb un fort xut des de la frontal. Ha estat la resposta d’orgull, fe i qualitat del migcampista al gol de Mainz (52′). L’Hèrcules s’ha avançat aprofitant una errada en cadena de la defensa blaugrana. Aleix Vidal no ha taponat la centrada, Umtiti no ha pogut refusar i Digne l’ha deixat passar al segon pal, on el jugador herculà, ha rematat amb la panxa per introduir la pilota dins la porteria, on es trobava Cillessen.

Ha dominat la possessió el Barça però fins al gol no ha comportat perill. Aleñà ha despertat l’equip i aleshores han començat a generar jugades d’atac els homes de Luis Enrique. A punt ha estat de marcar al 75 Cardona, el davanter del Barça B, que en 15 minuts ha aportat més perill que Paco Alcácer. El de Torrent està negat i el focus continuarà sobre la seva figura mentre no vegi porteria. A poc a poc i bona lletra.