Aleñá, durant el partit contra el València | FC BARCELONA

Saber estar en el lloc adequat en el moment adient és un factor que ben sovint acostuma a determinar el present i futur de la carrera d’un futbolista. El cas de Carles Aleñá n’és un exemple. Va començar l’actual temporada amb fitxa del filial i una inoportuna lesió que li va impedir agafar l’ascensor per quedar-se en el pis de dalt. Però les circumstàncies que van frenar el seu salt definitiu al primer equip ara li han obert les portes del mateix: primer, una greu lesió de Rafinha li va permetre obtenir una fitxa i un dorsal definitius pel primer equip. Després, ha estat el torn d’Arthur, que es perdrà el proper i pot obrir les portes de la titularitat al mataroní. 

 

El migcampista del planter blaugrana fa setmanes que és i se sent un membre de ple dret en un primer equip on, a poc a poc, s’ha anat guanyant un lloc. Si contra el Vila-real va ser protagonista amb un gol, el de la tranquil·litat (2-0), en el tram final, contra el València va ser la figura encarregada de donar sentit al joc blaugrana. Amb el permís de Messi, l’artífex final de l’empat contra el conjunt xe, Aleñá va ser la figura més destacada d’aquell partit: sempre ben posicionat per rebre, entenent quants tocs necessitava cada jugada i capaç de donar ritme a la pilota en cada moment. Aleñá ha mamat l’ADN Barça des de ben petit, això es nota en el seu joc, però tot i així no és gens senzill irrompre amb tanta solvència i no desentonar en absolut en un mig del camp com el del Barça.

 

En el seu retorn a San Mamés (20.45h), Ernesto Valverde, veurà força condicionat el seu onze per les baixes. Alba, sancionat, obligarà a Semedo o Sergi Roberto -Miranda amb prou feines ha tingut oportunitats més enllà de la Copa tot i ser l’únic lateral esquerre natural a banda d’Alba- ocupar el carril esquerre. És a dir, que el reusenc, si no passa res estrany, no ocuparà cap posició d’un mig del camp on tampoc hi serà Rakitic, sancionat. El lloc del croat l’ocuparà Arturo Vidal, pel que el rol de migcampista creatiu recaurà obligatòriament sobre Aleñá. El retorn de Dembélé i la posada a punt de Messi, les dues bones notícies pel tècnic blaugrana. 

 

Valverde va reconèixer fa uns dies que està satisfet amb ell, un jugador que aporta coses i a qui l’inexperiència a l’elit de moment sembla no pesar. El mes de febrer, si no passa res estrany, tindrà continuïtat per exhibir-se i seguir demostrant que, qls seus 21 anys, està sobradament preparat per ocupar una posició al mig del camp del Barça. La Masia no perd l’esperança: tot i els milions invertits en reforços, Aleñá representa aquell jugador que, a base d’esforç i paciència, ha pogut arribar al primer equip blaugrana i, el més important, per dir-hi la seva. 

 

POSSIBLE ALINEACIÓ DEL BARÇA: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Sergi Roberto; Busquets, Arturo Vidal, Aleñá; Dembélé, Messi i Suárez. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa