Món Esport
Vergés: “El Barça-Nàpols es pot jugar a Barcelona amb seguretat”
  • CA

La Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha signat un informe que el Barça ha enviat a la UEFA on ha assegurat que el partit contra el Nàpols de la tornada dels vuitens de final de la Champions es pot jugar al Camp Nou de forma segura. L’organisme europeu havia plantejat els seus dubtes al Departament de Salut a causa de la situació epidemiològica de Catalunya, però Vergés ja ha donat el seu vistiplau perquè tot pugui continuar com estava previst i l’estadi del Barça aculli aquesta eliminatòria el pròxim dissabte 8 d’agost.

Així, l’atac d’Aurelio de Laurentiis a la UEFA quedaria en paper mullat. El president del Nàpols ha arribat a dir que és “vergonyós” que se’ls faci viatjar a Barcelona en ple rebrot de coronavirus i enmig de “les notícies esgarrifoses que arriben d’Espanya”. La Consellera de Salut ha fet saber a la UEFA que la situació a la Ciutat Comtal no està només estabilitzada, sinó que els casos comencen a baixar. 

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya i el Futbol Club Barcelona s’han unit en un front comú per garantir la seguretat del Camp Nou i la capital catalana. Cal recordar que quan el Barça va viatjar a Nàpols a finals de febrer per disputar l’anada d’aquesta eliminatòria, partit que va acabar amb empat a una diana, el país transalpí estava en una situació crítica, molt lluny de com es troba Barcelona actualment. A més, en aquella ocasió l’estadi estava ple de públic i no es prenien, ni de bon tros, les mesures que es prenen el dia d’avui.

A tot això cal afegir que la UEFA ha comunicat que, després d’haver rebut les notificacions pertinents i ja explicades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el partit es jugarà a Barcelona, sempre i quan la situació es mantingui estable. “Ens hem posat en contacte amb les autoritats sanitàries i de moment tot continua com estava planejat”, ha explicat l’organisme que gestiona la Champions, “estem monitoritzant la situació”. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa