Món Esport
L’AFE i alguns clubs espanyols demanen la suspensió de la competició

Polèmica en relació amb la decisió del govern espanyol de disputar les pròximes dues jornades de la Primera Divisió i la Segona Divisió a porta tancada pel coronavirus. La mesura no ha agradat a l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que ha emès un comunicat amb el qual ha demanat que se suspenguin “tots els partits de totes les divisions de totes les categories” de futbol masculí i femení.

“Sol·licitem que les mesures que es portin a terme estiguin garantides pel mínim risc dels futbolistes de totes les categories. Donada la situació, hem realitzat aquesta sol·licitud pensant únicament en la salut dels i les futbolistes, col·lectiu que representem”, ha argumentat l’organisme que vetlla pels interessos dels jugadors, que considera que el risc de contagi del coronavirus “no només s’evita amb l’absència de públic en els partits”.

El comunicat de l’AFE

“L’Associació de Futbolistes Espanyols ha enviat diferents cartes al Consell Superior d’Esports (CSD), Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la LaLiga en les quals trasllada els següents aspectes a aquestes institucions en relació amb l’expansió del Covid-19:

  • Tenint en compte les mesures que s’estan prenent per part del govern espanyols, i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en relació no només amb les activitats amb públic, sinó i especialment amb la condició de treballadors i treballadores, sol·licitem que les mesures que es duguin a terme estiguin presidides per la garantia de mínim risc dels i les futbolistes de totes les categories.
  • Per a això, expressament, els hem sol·licitat la suspensió de TOTS els partits, de TOTES les divisions i de TOTES les categories de tots dos sexes.
  • Donada la situació, hem realitzat aquesta sol·licitud pensant exclusivament en la salut dels i les futbolistes, col·lectius als quals representem. I el que no és de bon grat és que no es tingui en compte aquest fet, més enllà que entenem necessari evitar grans aglomeracions per l’increment del risc que això suposa.
  • Un risc que no només s’evita amb l’absència de públic en els partits. A més, jugar sistemàticament en camps tancats al públic durant diverses setmanes desvirtua el sentit de les competicions esportives.
  • D’altra banda, volem insistir en la importància de tenir informats als i les futbolistes amb una fluida interlocució entre els agents de l’esport.
  • Qualsevol futbolista que tingui qualsevol dubte o problema referent a això pot posar-se en contacte amb la nostra associació.
  • Per acabar, volem incidir en la importància de la responsabilitat que tenim tots els agents de l’esport de cara a la protecció de la salut pública i la prevenció de contagis”.

Alguns clubs també protesten

A banda de l’Associació de Futbolistes Espanyols, alguns clubs de Primera i Segona també s’han queixat públicament de les mesures de govern espanyol. “El Saragossa no considera adequada la proposta de la disputa a porta tancada dels partits corresponents a les jornades 32 i 33 de la Lliga SmartBank, una iniciativa que no té en compte la salut dels futbolistes, cos tècnic, mitjans de comunicació i tot el personal implicat en l’organització dels duels”, ha comunicat el Saragossa. D’altra banda, el Celta també ha demanat l’ajornament dels dos partits que ha de jugar a porta tancada, ja que considera que “és improcedent perquè el futbol sense afeccionats no té sentit”. L’Oviedo i el Deportivo de la Coruña s’han sumat a les peticions de suspensió de la competició.

La resposta de la Lliga i Javier Tebas

Javier Tebas, president de LaLiga, ha respost a les peticions de l’AFE i diversos clubs amb un missatge contundent. “El futbol professional no para perquè el govern ha considerat que n’hi ha prou amb jugar a porta tancada. Només se suspendrà la competició si el govern ho demana”. Aquest ha estat el comunicat de la Lliga.

“Davant les diferents comunicacions públiques realitzades per diverses entitats sol·licitant la suspensió de la competició, LaLiga vol manifestar que des de l’inici d’aquesta situació ha seguit en tot moment les directrius establertes per les autoritats sanitàries i el CSD. El ministeri de Sanitat i el CSD han considerat com a mesura preventiva suficient celebrar la competició a porta tancada i LaLiga, com no pot ser d’una altra forma, actua en conseqüència”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa