Món Esport
Admesa a tràmit la denúncia contra la directiva del Barça per l’escàndol de les xarxes socials

El passat 21 d’abril, un grup de vuit socis del Barça, integrants de la plataforma Dignitat Blaugrana, van denunciar la junta directiva de Josep Maria Bartomeu per “presumpta corrupció i administració deslleial” després que Emili Rousaud acusés els dirigents culers de corrupció i de “posar la mà a la caixa” en el cas denominat BarçaGate, l’escàndol de les xarxes socials. L’acció legal es fonamentava en quatre fets, tots ells documentats a través d’informacions periodístiques sobre aquestes qüestions. La denúncia instava el jutjat a “procedir a practicar les diligències que consideri pertinents per a la comprovació dels fets i de la responsabilitat dels partícips”.

Aquest dimecres, Dignitat Blaugrana ha comunicat que el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia i que, per tant, la jutge ha demanat tota la documentació del cas. Cal recordar que Josep Maria Bartomeu va encarregar una auditoria a PricewaterhouseCoopers per tal d’esclarir l’assumpte de la contractació de l’empresa I3 Ventures i les seves tasques de monitoratge de les xarxes socials. De moment, el Barça no ha emès cap comunicat oficial al respecte, però segons diverses informacions periodístiques la investigació interna del cas ja s’ha acabat i ja ha extret diverses conclusions.

La setmana passada, no obstant això, el club va prescindir dels serveis de Noelia Romero, la seva compliance officer (directora de compliment normatiu). Encara que no en va especificar els motius, tot apunta al fet que aquella decisió va tenir alguna cosa a veure amb el cas. Segons ha informat aquest dimecres la Cadena SER, de fet, Romero va encarregar-se de fer una auditoria de cas paral·lela a la de PricewaterhouseCoopers.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa