L’acord multimilionari de la Lliga perillaria per la negativa de Madrid i Barça

El fons d'inversió CVC no invertiria en la competició sense el vistiplau dels equips grans

La Lliga i el seu president, Javier Tebas, pensaven que tenien encarrilat l’acord amb el fons d’inversió CVC, pel qual la competició rebria la quantitat de 2.700 milions d’euros a canvi de vendre un 10% de les seves participacions. Estava previst que bona part del pressupost d’aquesta operació anés destinat a què els clubs pal·liessin les pèrdues que va suposar la pandèmia i reforcessin les seves plantilles. Tot i que la Lliga no veia cap possibilitat que els clubs no acceptessin aquestes condicions, els fets s’han torçat en les darreres hores.

El Barça ja ha manifestat a través de Joan Laporta que no pensa acceptar aquest acord perquè suposaria rebre menys diners de drets televisius durant els pròxims 50 anys. El president blaugrana assegura que “no penso hipotecar el meu club durant mig segle”. A més, el Reial Madrid també va publicar un comunicat oficial on assegurava que “aquest acord s’ha negociat a l’esquena dels clubs”. Tanmateix, l’entitat madridista coincideix amb el Barça en assegurar que acceptar les condicions de la Lliga suposa renunciar a una part dels ingressos televisius. Segons diversos mitjans, l’Athletic Club tampoc aprovaria l’acord entre l’organització presidida per Javier Tebas i CVC.

Tot això suposa un gran problema per la Lliga segons El diari El Economista. Aquest mitjà afirma que el fons d’inversió CVC no invertiria en la competició sense que els equips grans acceptin l’acord, un fet que no s’ha produït a hores d’ara. Per tant, Javier Tebas hauria de buscar un altre camí per resoldre la complicada situació econòmica de molts dels equips de la competició.

Més informació

Comentaris

    Tantal Agost 6, 2021 4:44 pm
    Que es fotin!!!

Nou comentari