Luis Enrique i els seus jugadors són conscients que en aquesta propera setmana es jugaran bona part de la nota del final de temporada. En els vuit dies que comencen aquest dissabte el Barça tindrà tres examens que valen un altíssim percentatge de qualificació final, després d’una Lliga excessivament irregular i de les patacades doloroses a la Lliga de Campions.

La remuntada davant el PSG passarà a la història però ja ha quedat, a hores d’ara, en un segon pla després de la nova caiguda estrepitosa a Torí, davant una Juventus que va demostrar estar millor preparada que el conjunt blaugrana. I abans de Torí va venir Màlaga, on l’equip dirigit pel tècnic asturià va desaprofitar una immillorable oportunitat per tornar a dependre d’ell mateix a la Lliga abans de la visita al Santiago Bernabéu, el proper diumenge al vespre.

 

Aquest dissabte, però, el Barça torna a tenir una pedra a la sabata amb l’arribada de la Reial Societat al Camp Nou (20:45, Movistar Partidazo). Entre els dos partits davant la Juventus i amb el Reial Madrid a l’horitzó, els bascs no són, precisament, el rival més còmode per a què els futbolistes blaugrana juguin a mig gas i puguin pensar en els dos propers compromisos a la Champions League i a la Lliga. La tornada de Sergio Busquets al migcentre és la millor notícia per a un Luis Enrique que no podrà comptar amb Neymar Jr, que complirà el primer dels tres partits de sanció per l’expulsió a Màlaga i pels posteriors aplaudiments al quart àrbitre.

Qui tampoc hi serà és Mascherano. L’argentí, després del desastrós partit al Juventus Stadium, és baixa per unes molèsties al bessó de la cama esquerra, un fet que fa pensar en el retorn a l’alineació de la defensa de gala, amb Jordi Alba com a tercer central esquerre i amb Sergi Roberto ocupant tot el carril dret. Tot i això, Luis Enrique s’ha caracteritzat per realitzar rotacions en partits d’importància, com les practicades a Riazor o a La Rosaleda -amb resultat nefast-, amb la qual cosa la presència d’André Gomes o Denis Suárez no hauria de sorprendre ningú. De fet, el gallec podria entrar com a recanvi de Neymar Jr, a la banda esquerra, condicionada també per la baixa d’Arda Turan, encara lesionat.

 

El Barça està obligat a vèncer la Reial Societat i a deixar una bona imatge d’equip, no només per seguir amb la pressió al Reial Madrid, sinó també per recuperar la confiança perduda amb les dues darreres derrotes. I ho haurà de fer davant la seva pròpia afecció, molt crítica en certs moments d’aquesta temporada. Els toca tornar a aixecar-se.

 

L’aposta d’El Món:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa