A quarts per la porta gran (0-4)
El Barça celebra la classificació a l’estadi del Twente. | FCB

El Barça ha repetit la gesta de la temporada passada i s’ha classificat pels quarts de la Lliga de Campions després d’eliminar el Twente en terres holandeses per 0-4. Amb l’1-0 aconseguit al Miniestadi, la diana d’Andressa Alves, Ange Koko i els gols de cap de Marta Torrejón i Bárbara Latorre han permès rematar l’eliminatòria. Les blaugrana han mantingut la concentració durant tot el partit, davant de 7.035 espectadors molt entregats i d’un rival guerrer que no ha abaixat el cap.

Els primers vint minuts del duel han estat crucials. En un principi, el Barça s’ha vist incòmode, amb dificultats per adaptar-se al terreny de joc i amb una certa inquietud a la defensa. Davant d’aquesta situació, una de les jugadores clau ha estat Sandra Paños. La portera blaugrana ha resolt amb seguretat les ocasions del Twente -més freqüents de l’esperat-, especialment les que ha creat Ellen Jansen, la jugadora més desequilibrant en l’atac holandès. La primera opció pel Barça ha arribat dels peus d’Olga Garcia, amb un potent xut dirigit a l’escaire que ha aturat la portera. I, al minut 18, les culers han obert el marcador amb una bona jugada d’estratègia. Olga Garcia ha servit el còrner, Ruth Garcia l’ha posat a l’àrea petita des del segon pal i Marta Torrejón ha rematat de cap.

L’angoixa inicial ha estat superada. El Twente ha seguit mossegant, però sense fer mal. Les blaugrana han agafat més confiança, sobretot després del segon gol que Alexia Putellas ha servit a Andressa Alves. Ja amb més tranquil·litat, el Barça ha tornat del descans amb ganes de controlar el joc. I ho ha aconseguit. La segona part ha arrancat amb un xut d’Olga, que ha desviat la portera, i amb l’atac culer encara més activat. Ange Koko ha brillat amb una assistència a Jenni Hermoso i, poc després, ha deixat anar la seva velocitat en un contraatac, que ha acabat en una centrada per Bárbara Latorre, autora del tercer gol, de cap. De fet, a cinc minuts del final, Koko ha fet una altra galopada que li ha permès marcar el quart.

D’aquesta manera, el Barça ha aconseguit desactivar la potència i l’atac que el Twente ha demostrat en els primers minuts. Per segona temporada consecutiva, l’equip blaugrana es col·loca als quarts de final de la Lliga de Campions, que s’acomiada fins el mes de març. El sorteig per conèixer el rival de la propera fase es celebrarà el proper 25 de novembre i els partits es disputaran el 22-23 i 29-30 de març.