A la final de Copa amb patiment (1-1)

El Barça torna a ser a la final de Copa. Tot i transitar al límit del cobriment de cor, tot i les expulsions de Roberto i Luis Suárez, tot i el gran plantejament del Cholo Simeone, tot i l’actuació esperpèntica de l’àrbitre del partit, Gil Manzano, l’equip blaugrana torna a ser a la final de la Copa del Rei (1-1).

No recordava el Camp Nou el significat del verb patir. Si més no, feia temps que l’afició blaugrana no caminava al vorell del cobriment de cor. El partit ha tingut de tot excepte bon joc per part del Barça: expulsions, penals, gols, decisions polèmiques, entrades criminals, embogiment col·lectiu i aroma a gran nit.

La societat Argentina-Uruguay (Messi-Luis Suárez) ha aparegut al minut 41, després que Cillessen salvés quatre oportunitats clares de l’Atlètic, per segellar l’eliminatòria. Una espurna de brillantor de Messi ha servit per trencar el maluc a Godín i engaltar un xut des de la frontal. Moyá ha aturat en primera instància però Suárez, l’home que sempre és a lloc, ha rematat a porteria buida per fer esclatar el Camp Nou.

Els dos membres del trident presents a l’estadi (Neymar estava sancionat) han tranquil·litzat, per uns minuts, l’afició blaugrana després d’un domini aclaparador dels matalassers. Ha estat molt millor el conjunt del Cholo, que ha tingut quatre oportunitats clares als primers 15 minuts. Cillessen ha exercit de salvador i s’ha guanyat el dret a reivindicar la Copa com a pròpia.

El porter holandès ha mantingut viu el Barça, que només s’ha endollat els darrers quinze minuts de la primera meitat. Ha estat aleshores quan el Barça ha fet el gol que el porta a la final. Els blaugranes mai han controlat el partit, menys encara a partir del minut 60, quan Sergi Roberto ha estat expulsat. Aquesta acció ha tornat a posar la por al cos del Barça, que mai s’ha acabat de sentir còmode.

Tampoc s’ha asserenat amb l’expulsió de Carrasco, que ha igualat el partit en nombre d’efectius durant uns minuts. Menys encara quan ha agafat embranzida l’Atlètic. Ha fallat un penal el conjunt del Cholo. L’Atlètic de Madrid ha vist passar el tren de l’eliminatòria més d’una vegada però no ha acabat de matar el nyu malgrat l’empat de Gameiro al 82.

Ha aconseguit empatar el partit el conjunt matalasser i ha engegat les sirenes d’alerta a Barcelona, que ha vist com podia escapar-se l’eliminatòria. Més encara quan Gil Manzano ha expulsat Luis Suárez per dues grogues en menys de cinc minuts, que es perdrà la final. El Camp Nou ha embogit contra l’àrbitre, que ha afegit cinc minuts de patiment pels catalans. No ha forçat la pròrroga l’Atlètic, que veu com el Barça jugarà la setena final de Copa en els últims nou anys.