2015: més de la meitat dels socis voten a Bartomeu

Bartomeu va vèncer amb solvència gràcies al triplet aconseguit la temporada anterior

Després de la dimissió de Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu va assumir la presidència del club al mes de gener de 2014. Tot i les turbulències institucionals, i una primera temporada -la 2013/2014- molt decebedora, l’equip va aconseguir el triplet la temporada 2014/2015 de la mà de Luís Enrique i, amb l’embranzida d’aquest èxit, Bartomeu va vèncer amb solvència a les XIII eleccions a la presidència del FC Barcelona.

Aquests comicis es van celebrar el 18 de juliol de 2015, amb la polèmica del fitxatge d’Arda Turan per part de la junta gestora. L’escollit d’aquesta elecció tindria dret a gaudir d’un mandat de 6 anys. Sobre un cens de 109.637 socis cridats a les urnes, més de la meitat van decantar-se pel guanyador: Josep Maria Bartomeu va treure 25.823 vots: un 54,63% del total de vots emesos.

D’altra banda, amb aquest resultat, l’aleshores president deixava a molta distància el segon classificat, Joan Laporta. L’expresident va fer una campanya de to baix, que sumada als èxits esportius de la temporada anterior, va dificultar molt el seu retorn a la presidència del club. De fet, només un de cada tres votants es va acabar decantant per Laporta. En tercera i quarta posició van quedar Agustí Benedito i Toni Freixa, amb 3.386 i 1.750 vots respectivament. Així i tot, el mandat s’encetava amb diversos fronts oberts: les ombres sobre el fitxatge de Neymar, l’acció de responsabilitat i la sanció de la FIFA.

Més informació

Nou comentari